top of page
תמונת הסופר/תAyelita

נשים יוצרות בנגב | ענת רובינשטיין

עודכן: 30 באפר׳ 2021


ענת רובינשטיין מערד, היא יזמת בנשמה, יוצרת בחומר, מלמדת ומעבירה סדנאות קרמיקה ובעלת סטודיו פתוח – מרחב בטוח ליצירה בחומרים שונים. לענת תואר שני בעבודה סוציאלית במגמת טיפול באמצעות אמנויות.



# נעים להכיר| ספרי לנו על עצמך ועל העסק שלך


"הגעתי לערד בעקבות הלב, לפני כ-25 שנה, התאהבתי במדבר ובאנשים ונשארתי. גידלנו פה שלושה ילדים . עשיתי כמה שינויי קריירה וכיום אני עוסקת באמנות ובטיפול ומשלבת ביניהם".


"יש לי סטודיו פתוח בו אני יוצרת בחומר, בעיקר אמנות שימושית, מלמדת ומעבירה סדנאות. בסטודיו מתקיימים שיעורים פרטניים או בקבוצות קטנות ואינטימיות לתושבי ערד והסביבה וגם סדנאות חד פעמיות לאורחים מזדמנים".


"בקרוב תיפתח קבוצת נשים "שתיים בשלישי" - אותה אנחה יחד עם סוזט רזון, מורה לציור ומפתחת שיטת "ציורי חיים". נקיים מפגשים שבועיים בהם ניצור בחומרים שונים, בהתאם לרצונות ולבקשות של חברות הקבוצה עם ליווי והנחיה שלנו, תוך הקשבה לצרכים שעולים בקבוצה ובמטרה לאפשר חוויה של צבע, מרקמים וטקסטורות ולאפשר הפוגה מחיי היום יום".


# תשוקה | מה את הכי אוהבת בעסק שלך?


"אני אוהבת את המרחב והגיוון, את החופש לבחור מה, איך ומתי לעשות. אני נהנית ליצור על האובניים, מרגישה בכל פעם מחדש את קסם הבריאה. אני אוהבת טבע, אנשים ופשטות והעסק משלב את השלישייה המנצחת הזו. אני נהנית מהמגע עם החומר ונוגעת באמצעותו באנשים רבים".



# למידה| מה למדת על עצמך מעצם העיסוק באומנות?


"לאמנות יש כוחות ריפוי. היצירה מאווררת, מאפשרת, מביאה לידי ביטוי, רפלקטיבית, מחברת לעצמי. בסטודיו למדתי מהי הקשבה עמוקה, גם כשאין מילים. תהליך היצירה בחומר הוא תהליך ארוך שלימד אותי סבלנות ואורך רוח. השהות בסטודיו מאפשרת חזרה למקום הילדי, למשחקיות. אני מזמינה את הקוראים להצטרף למקום הילדי שלהם, אפשר לעשות את זה לבד, בבית, באמצעים קיימים ובחומרים מהטבע ואפשר להגיע למרחב הבטוח שלי ולעשות את זה בליווי שלי".



# הצצה אל "מאחורי הקלעים"| תארי את תהליך היצירה שלך


"היצירה מתחילה מרעיון שלי, בקשה של לקוח או צורך שהכלי ייתן לו מענה. לעיתים אני מתכננת את הכלי וחושבת על השימוש בו, הפרקטיקה, המראה שלו והאסתטיקה ולעיתים היצירה מתחילה בלי תכנון ואני "מתגלגלת" איתה.

אני הכי אוהבת את הטעויות, יוצאים מהן רק דברים טובים. כשאני מכינה כלים בהזמנה אני משתדלת להבין לאן הכלי שלי יגיע ואת מי הוא ישמש. למשל: כשמזמינים ספל אנסה להבין איזה משקה ייכנס לספל, איך אותו אדם אוהב לשתות את הקפה שלו, מתי, כמה, איפה. כך אני מגיעה לגודל, צורה, צבע הנכונים לאותה הזמנה. יצא לי להכין שחזור של כלי אהוב, שנרכש ביוון ונשבר ברבות השנים, והסיפוק היה גדול כשהבנתי שיש דמיון רב לכלי המקורי".





# השראה | מהם מקורות ההשראה שלך?


"אני חושבת שכל דבר הוא השראה כשמבחינים בו. טבע, חפצים, אנשים, כל מה שהחושים קולטים ביומיום וגם טיולים בעולם, האסתטיקה ביפן, קליגרפיה, למידה מתמדת, ספרים, מוזיקה, הרצאות וביקור במוזיאונים".



# פרויקט הדגל| העבודה הכי משמעותית שלך


"עבורי המשמעות היא בדברים הקטנים - במבט, ביכולת לראות, בזיהוי טכניקה שעונה על צורך באותו רגע ופעמים רבות הם השתקפות של צורך בחיים, או כשתלמידה אומרת לי שעוגייה שאפיתי מזכירה לה את סבתא שלה , במפגשים בהם אני מקבלת תגובות כמו: "זה הרבה יותר מקרמיקה", "אם הייתי יכולה הייתי חוזרת לרגע הזה שוב", "נהניתי ברמות אחרות, תודה על מי שאת", "עכשיו אני מבינה למה התכוונת כשאמרת שזה תהליך שדורש סבלנות" או כשאני שמקבלת תמונה של תבנית שיצרתי ובתוכה עוגה או פשטידה מושקעת שהניחוח שלה עובר אלי דרך התמונה, אני מרגישה סיפוק ויודעת שאני במקום הנכון לי".




# טיפים לתחילת הדרך | מה תמליצי למי שרוצה לפתוח עסק חדש בתחום שלך?


"כל אחד הוא יחיד ומיוחד ולהערכתי אין נוסחה להצלחה אך אשמח לשתף במה שאצלי עובד.

לאורך השנים בחרתי לעסוק במה שאני אוהבת, בדברים שמעניינים אותי ובתחומים בעלי ערך ומשמעות עבורי".

"אני מאמינה שהשקעה, התמדה, נחישות ושמחה מלוות את העשייה שלי ומובילות אותי להצלחה וסיפוק. בזכות הנחישות שלי אני עובדת על אובניים".



# ערכים | מהם הערכים העיקריים על פיהם את פועלת בעסק ?


"אהבת אדם, קבלה, צניעות, אינטגריטי והכי חשוב אותנטיות. כשיוצרים באותנטיות ומגיבים באותנטיות, הלב מתרחב והשמים הם הגבול".




# אתגר | מהו האתגר העיקרי שלך בעסק בתקופת הקורונה ?


"חוסר היציבות והצורך להתגמש ולהסתגל במהירות לשינויים הוא אתגר. בשנה האחרונה היה הכל: התכנסות, רגעים שלא רציתי ליצור, חששות וגעגועים לצד פרץ של יצירתיות, שקט והנאה מדברים חדשים, כמו גינת ירק".


# הגשמה | חלום שלך שטרם הגשמת בעסק


"בימים אלה חולמת ומתחילה להגשים עבודה בטבע, עם קבוצות גדולות, תוך חיבור למשאבי המקום. החלום נרקם עם קולגה, יוצרת בחומר, אדוה נהמי. שמנו לב שאנחנו עוסקות, נהנות ומעריכות דברים דומים וזה הוליד את הרצון לעשות משהו יחד. אנחנו מתכננות סדנאות לקבוצות, במרחבים שליד ערד, יצירה באדמה וחומר, שריפות שטח. יש בערד גבעה נפלאה מלאה בחומר, וככל הנראה שם תתקיים אחת הסדנאות המשותפות שלנו".



# יצירת קשר עם ענת




צילום תמונות - עירית עשת מור, גנאדי רן


 

גם את מעוניינת להצטרף למדור "נשים יוצרות בנגב"?


צרי קשר ואשמח לשלוח לך פרטים: info@ayelita.com


בחזרה לעמוד הראשי


348 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page